Вести

Што е IP68? И зошто е потребен кабел?

Водоотпорните производи или било што се користат насекаде.Тоа се нашиот секојдневен контакт со водоотпорни производи.

Значи, дали знаете што е IP68?IP68 е всушност водоотпорна оцена и отпорна на прашина, и таа е највисока.IP е кратенка од Ingress Protection.Нивото на IP е ниво на заштита на обвивката на електричната опрема од навлегување на туѓо тело.Изворот е стандардот на Меѓународната електротехничка комисија IEC 60529, кој исто така беше усвоен како национален стандард на Соединетите Американски Држави во 2004 година. каде што XX е два арапски бројки, првиот број на ознака го претставува нивото на заштита на контакт и туѓи материи, вториот број на ознака го претставува нивото на водоотпорна заштита, IP е кодното име што се користи за да се идентификува нивото на заштита на меѓународно ниво, нивото на IP е составено од два броеви.Првиот број означува заштита од прашина;Вториот број е водоотпорен, а колку е поголем бројот, толку е подобра заштитата и сл.

Релевантниот тест во Кина се заснова на стандардните барања на GB 4208-2008/IEC 60529-2001 „Ниво на заштита на куќиштето (IP код)“, а се спроведува тест за евалуација на квалификациите на нивото на заштита на куќиштето на различни производи.Највисокото ниво на откривање е IP68.Конвенционалните оценки за тестирање производи вклучуваат: IP23, IP44, IP54, IP55, IP65, IP66, IP67, IP68.

Целта на критериумите за тестирање е како што следува:

1.Наведете го нивото на заштита на куќиштето одредено за оптоварување на електричната опрема;

2. Спречете го човечкото тело да се приближи до опасните делови во школка;

3. Спречете цврста туѓа материја да влезе во опремата во школка;

4.Спречете ги штетните ефекти врз опремата поради влегувањето на водата во школка.

 

Затоа, IP68 е највисоката водоотпорна оцена.Многу производи треба да направат тест за водоотпорна оценка за да ја одразат безбедноста и издржливоста на употребата.Kaweei компанијата не е исклучок.Како што е прикажано на следната слика, некои од нашите производи се препознаени од официјалните компании за тестирање и добија степен IP68

1

Слика 1: покажува дека конекторите од серијата M8 на компанијата kaweei го поминале водоотпорниот тест, како и главните материјали од серијата M8 и информациите за тестот.kaweei е доверлива компанија која произведува одлични издржливи водоотпорни кабли со сигурен квалитет.

 

Слика 2: ги прикажува специфичните параметри на тестот, како што се времето на тестирање, отпорноста на напонската струја, длабочината, киселоста и алкалноста и температурата.Сите ги исполнивме потребите на нашите клиенти и ги поминавме тестовите.

2
3

Слика 3: покажува резиме на резултатите заедно со примероци на слики и белешки од тестот за водоотпорност.

Конечно, како заклучок, производите за хидроизолација на kaweei како што се сериите M8, M12 и M5 се со висока хидроизолација.Можеме да ги прилагодиме вашите производи според вашите потреби, да ги задоволиме вашите барања за водоотпорно ниво, да го обезбедиме соодветниот извештај за тестирање.


Време на објавување: 13 јули 2023 година